Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στο όρος Κασιδιάρης, σε ορεινή περιοχή κοντά στην κοινότητα Κοκκίνω του Δήμου Φαρσάλων. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κινητοποίησε άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Παρότι το κύριο μέτωπο έχει περιοριστεί, οι προσπάθειες συνεχίζονται, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο σημείο επιχείρησαν καθ' όλη τη διάρκεια, 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 24 εθελοντές και εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η φωτιά έκαιγε από το βράδυ στην κορυφογραμμή, σε δύσβατο σημείο. Δεν απειλήθηκε οικισμός.
Σημειώνεται ότι, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:30 μ.μ., κινητοποιώντας άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από τα Φάρσαλα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς οι φλόγες καίνε σε δύσβατο ορεινό ανάγλυφο.
Ειδικότερα, κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα, με τη συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκίνω Λάρισας. Κινητοποιήθηκαν 47 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 9, 2025
Υπενθυμίζεται ότι, στις 11:47 το βράδυ της Τετάρτης, με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι στην περιοχή κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Δενδροχώρι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2025
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Κοκκίνω της Περιφερειακής Ενότητας #Λάρισας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς #Δενδροχώρι
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
Παράλληλα, οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Χειμάδι, η οποία έκαψε 80 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.