Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται τα πρώτα σπίτια στην Αγία Παρασκευή
Eurokinissi
Eurokinissi

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίγονται τα πρώτα σπίτια στην Αγία Παρασκευή

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να προστατεύσουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και να σώσουν περιουσίες στο δήμο Αχαρνών καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλο το βράδυ με επίγειες δυνάμεις στην περιοχή δημιουργώντας αναχώματα. Ο αέρας έχει δυναμώσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά συνεχίζει να είναι δύσκολη ενώ οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, μπήκαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής όπου στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Εκτός από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα επιχειρεί και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής.

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει η πυρκαγιά

Η δασική πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα καταστρέφοντας παρθένο δάσος, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατευθύνεται προς το Καζίνο και τον Εθνικό Δρυμό. Το ευτύχημα είναι έχουν ξεκινήσει να πετούν τα εναέρια μέσα.

Συνολικά 202 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Μονής Κλειστών και σύντομα διασπάστηκε και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Στις παρυφές του βουνού βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα δημιουργούν αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέλαση της φωτιάς που αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω και της ύπαρξης πευκοδάσους.

Μια εστία φωτιάς στην περιοχή Ντάρδιζα έχει αναζωπυρωθεί. Οι κάτοικοι είναι στους δρόμους αναστατωμένοι και παρακολουθούν το έργο των πυροσβεστών.