Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που καίει δασική έκταση.
Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 18ης ΕΜΟΔΕ και 28 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ η φωτιά καίει σε δασική έκταση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, καθώς δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη προκειμένου να καταφέρουν και να την οριοθετήσουν έγκαιρα.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική #πυρκαγιά στο Γεράκι Αμαλιάδας και επιχειρούν 85 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 18ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, 5 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2025
Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Αστεραίικα, του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Γεράκι.
Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 20, 2025
📍#Αστεραίικα #Πύργος
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Αστεραίικα του Δήμου #Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας #Δυτικής_Ελλάδας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice