ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για το δημοσίευμα με διαλόγους αστυνομικών με ποινικούς
Eurokinissi
Eurokinissi

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για το δημοσίευμα με διαλόγους αστυνομικών με ποινικούς

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», στο οποίο αποκαλύπτονται διάλογοι της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

«Πρόκειται για SMS, ηχογραφημένες συζητήσεις και άλλες ηλεκτρονικές καταγραφές που έχουν εντοπιστεί, χωρίς να έχουν δημοσιευθεί ποτέ, σε κινητά τηλέφωνα ή υπολογιστές υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες που έπεσαν θύματα "συμβολαίων θανάτου". Και ανάμεσα σε αυτά, η δολοφονία επιχειρηματία-ιδιοκτήτη πρατηρίου ή εγκληματική ενέργεια με θύμα δραστήριο πρώην αστυνομικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.