Έβρος: Διαμαρτυρία αγροτών για τη λειψυδρία - Επικίνδυνα μειωμένη η στάθμη στο ποτάμι
Screengrab/Facebook
Screengrab/Facebook

Έβρος: Διαμαρτυρία αγροτών για τη λειψυδρία - Επικίνδυνα μειωμένη η στάθμη στο ποτάμι

Σε διαμαρτυρία με τα αγροτικά τους οχήματα κατέβηκαν το Σάββατο αγρότες στον Έβρο, οι οποίοι βλέπουν τη στάθμη στο ποτάμι να κατεβαίνει, βάζοντας σε κίνδυνο τις καλλιέργειές τους.

Οι αγρότες από τις Φέρες, το Πέπλο και το Τυχερό συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και κινήθηκαν προς το Τελωνείο των Κήπων.|


Στην ανακοίνωσή τους, οι αγρότες ανέφεραν: «Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια εφιαλτική πραγματικότητα: Τα χωράφια μας διψούν, οι γεωτρήσεις στερεύουν, φράγματα δεν υπάρχουν και η Πολιτεία σιωπά. Η έλλειψη νερού δεν είναι πλέον απειλή του μέλλοντος – είναι γεγονός του παρόντος».



Κλείνοντας, τόνισαν ότι το να βγουν στον δρόμο αποτελεί γι'αυτούς την ύστατη λύση, μιας και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις τους, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί.