Ο Δήμος Αθηναίων προσανατολίζεται να ακολουθήσει, έστω και εν μέρει, τον δρόμο που έχει επιλέξει το Παρίσι σχετικά με τη χρήση των πατινιών μέσα στην πόλη.
Οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για όσους τα χρησιμοποιούν, τα προβλήματα που προκαλούνται, αλλά και η ακαταστασία που επικρατεί στους δρόμους, καθώς οι χρήστες παρατάνε τα πατίνια όπου βρουν και γενικότερα το χαώδες καθεστώς που υπάρχει ακόμη και με τις εταιρείες, απασχόλησε ανάμεσα σε άλλα θέματα το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη (30/04), με την αντιπολίτευση στο σύνολό της να θέτει το ζήτημα και με τον δήμαρχο Αθηναίων να δηλώνει πως θα το εξετάσει διεξοδικά, ώστε να μπει κάποια τάξη.
Ο Χάρης Δούκας υποστήριξε ότι το θέμα με τα πατίνια είναι απαράδεκτο, ενώ αναφέρθηκε και στον προσανατολισμό του Δήμου σχετικά με το θέμα. Συγκεκριμένα, θα επιδιώξει την απαγόρευση σε δρόμους με όριο κυκλοφορίας άνω των 50 χλμ., ενώ σε αρχαιολογικούς χώρους θα δοθούν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις.
Ακόμη, έντονα συζητήθηκε το θέμα του Θεάτρου Λυκαβηττού και του περιβάλλοντα χώρου, όπου για τον επόμενο χρόνο περνά στην Τεχνόπολη, αλλά και το θέμα της καντίνας στον Λυκαβηττό, όπου υπήρξε έντονη αντίδραση από τις περισσότερες παρατάξεις, επειδή και πάλι δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός, αλλά για ακόμη μια χρονιά δίνεται στους ίδιους, με απανωτές παρατάσεις ενός έτους, της παλιάς σύμβασης. Τέθηκε ακόμη και το θέμα των ακριβών τιμών που διατηρεί η συγκεκριμένη καντίνα και τελικά ψηφίστηκε η παράταση κατά πλειοψηφία.