Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Στη Συνεδρίαση εγκρίθηκε - κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη - το σχετικό ψήφισμα.

«Είναι πάνδημο το πένθος, είναι πάνδημη η αγανάκτηση, είναι πάνδημη η οργή. Για αυτό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καταθέσαμε ένα ψήφισμα με την προσδοκία ότι αυτό θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις. Ένα ψήφισμα το οποίο πιστεύω ότι διερμηνεύει τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

«Εκφράζει τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη θλίψη και την οδύνη μας. Ταυτόχρονα, ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές δεκάδων χιλιάδων διαδηλώσεις και στις πορείες, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση, τη διαφάνεια, την απόδοση της δικαιοσύνης, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Και ασφαλώς υπογραμμίζουμε την ανάγκη για όλες τις απαραίτητες αλλαγές, άμεσα, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Δεσμευόμαστε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο στις οικογένειες των θυμάτων».

Συγκεκριμένα το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ταυτοχρόνως εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη όλων των μελών του Σώματος για τον άδικο χαμό τόσων δεκάδων ψυχών, θεωρώντας απαράδεκτο το φαινόμενο να χύνεται άδικα αίμα στις ράγες τον 21ο αιώνα.

Ενώνει τη φωνή του με το πάνδημο αίτημα για πλήρη διαλεύκανση και διαφάνεια στην απόδοση της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και την ανάγκη για αλλαγές και προσαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία και την τηλεδιοίκηση.

Δεσμεύεται, τέλος, ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο, στην απάλυνση των επιπτώσεων του δυστυχήματος στις οικογένειες που πλήγηκαν.

Ψηφίσματα εξέδωσαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αυτό που κυριάρχησε ήταν η συζήτηση και λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών διαβάσεων στη συμβολή της Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Αντιδήμαρχος Αστικών - Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης Αξιώτης ενημέρωσε εκτενώς το Συμβούλιο αναφορικά με το πλαίσιο, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη από το 2020 και το 2021 η Δημοτική Αρχή αναφορικά με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ και την ασφάλεια στις δεκαοκτώ διαβάσεις - για τροχοφόρα και πεζούς - που βρίσκονται στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Αθηναίων: Αναστολή αδειών λειτουργίας για τα κέντρα διασκέδασης στο Κολωνάκι