Δικαστήρια Πειραιά: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μεταστέγασή τους έως το 2025

Δικαστήρια Πειραιά: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη μεταστέγασή τους έως το 2025

Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου θα μεταστεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων). Συγκεκριμένα τα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταστεγαστούν στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στην Ε΄ Δημοτική Kοινότητα, ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά θετικό νέο για την πόλη του Πειραιά» τονίζοντας πως η περιοχή αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια και η προ λίγων μηνών έλευση του Μετρό δημιουργεί και περαιτέρω δυναμική.

«Μια ακόμα σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη μας δρομολογείται και ο Πειραιάς θα αποκτήσει έως το 2025 ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου μας, κάτι που δεν ήταν καθόλου σίγουρο το 2014 όταν και αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου.

Με την εξέλιξη αυτή, κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο στασιμότητας για το μείζον αυτό θέμα, δικαιώνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της πόλης, έδωσε «μάχη» επί 8 χρόνια για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων εντός του Δήμου Πειραιά και δικαιώθηκε.

Ως δήμαρχος Πειραιά νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που θα δημιουργηθεί ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και του κύρους του Πειραιά, των Πειραιωτών, του δικαστικού - δικηγορικού κόσμου της πόλης και αντάξιο της αναπτυξιακής προόδου του Πειραιά, ο οποίος αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο», σημείωσε.