Δέκα συλλήψεις σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη - Ετοίμαζαν αντίποινα για τη δολοφονία των 6 στην Αρτέμιδα
eurokinissi
eurokinissi

Δέκα συλλήψεις σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη - Ετοίμαζαν αντίποινα για τη δολοφονία των 6 στην Αρτέμιδα

Δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με την υποψία ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun) ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα μετά τη δολοφονία 6 ανδρών στην Αρτέμιδα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης προετοιμαζόντουσαν για να πάρουν εκδίκηση για 6 μέλη της οργάνωσης που δολοφονήθηκαν στην Αθήνα.

Η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Οι ομάδες του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και την εξιχνίαση των εγκληματικών οργανώσεων που δρουν στην πόλη.

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια, για την δολοφονία των 6 Τούρκων πολιτών που δολοφονήθηκαν κατά την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα στα προάστια της Αρτέμιδος της Αθήνας, διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Barış Boyun, για την οποία είχε εκδοθεί «κόκκινο»* ένταλμα σύλληψης.

Ετοιμάζονταν για να πάρουν εκδίκηση

Μετά την επίθεση που σημειώθηκε στην Ελλάδα, οι ομάδες διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι που συνδέονται με την εγκληματική οργάνωση του Barış Boyun προετοιμαζόντουσαν να πάρουν εκδίκηση, στην Κωνσταντινούπολη. Εντοπίστηκαν οι ταυτότητες και οι διευθύνσεις των υπόπτων και συνελήφθησαν 10 άτομα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Είχαν εκτελεστεί 6 άτομα στην Αθήνα

Σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από τις ομάδες της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, συνελήφθησαν 10 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και τα αδέλφια των δύο θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες, κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 65 σφαίρες, ναρκωτικά και 430 χιλιάδες λίρες.