Βόλος: Σφοδρή χιονόπτωση - Κλειστά και σήμερα τα σχολεία
Eurokinissi
Eurokinissi

Βόλος: Σφοδρή χιονόπτωση - Κλειστά και σήμερα τα σχολεία

Νέα επιδείνωση του καιρού στον Βόλο και το Πήλιο, με έντονη χιονόπτωση τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά με το χιόνι να πέφτει ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ με ανάρτηση του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Αναστέλλεται η λειτουργία των μαθημάτων, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, των Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και της επικράτησης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, συνθήκες που πρόκειται να δυσχεράνουν τη μετακίνηση των μαθητών».

Υποχρεωτικές αλυσίδες

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα όλων των τύπων που κινούνται στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από την Ανακασιά μέχρι την παραλία Χορευτού, μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση θα εφαρμοστεί με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Ν. 2696/1999 (Α57) «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.».

Η χιονόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 22.30 της Τρίτης και όσο περνά η ώρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να καλυφθούν αυτοκίνητα, κτίρια και πάρκα και η χιονόστρωση να φτάνει και πάλι ως τη θάλασσα.

Στον Βόλο δεν θα λειτουργήσουν και θα είναι κλειστές την Τετάρτη όλες οι δικαστικές υπηρεσίες.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Διαβάστε σχετικά: 

Κακοκαιρία «Barbara»: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα