Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω της φωτιάς στο Κρυονέρι
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω της φωτιάς στο Κρυονέρι

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω των πύρινων μετώπων σε Δροσοπηγή και Εύβοια.

Οι καπνοί από τα πύρινα μέτωπα έχουν σκοτεινιάσει τον ουρανό σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Ταυτόχρονα, έντονη είναι η μυρωδιά καμένου στην ατμόσφαιρα σε περιοχές όπως το Μαρούσι, ο Διόνυσος και ο Βύρωνας.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δροσοπηγή Αττικής. Συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 102 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 36 οχήματα, εθελοντές, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, εκδόθηκαν δύο μηνύματα του 112 προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Δροσοπηγή και Κρυονερίου να απομακρυνθούν απ' αυτές. Συγκεκριμένα τα μηνύματα αναφέρουν: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Δροσοπηγής απομακρυνθείτε μέσω Οδού Αφιδνών προς Αφίδνες και Εθνική οδό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κρυονέρι απομακρυνθείτε μέσω Εθνικής Οδού για Αθήνα».