Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 ηλικιωμένους

Αντιδήμαρχος Αχαρνών: Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 ηλικιωμένους

Τρία γηροκομεία εκκενώθηκαν στις Αχαρνές λόγω της πύρινης λαίλαπας, οι 150 ηλικιωμένοι που διέμεναν σε αυτά μεταφέρθηκαν σε άλλα γηροκομεία και ξενοδοχεία. Η μεταφορά τους έγινε με λεωφορεία, «είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης.

Όπως εξήγησε, η προληπτική εκκένωση των γηροκομείων έγινε διότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και η φωτιά πλησίαζε κοντά στις εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μακριά από τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στα δέντρα.

Η κατάσταση στην Πάρνηθα

Στο μέτωπο στην Πάρνηθα ο άνεμος δεν βοηθάει καθόλου. «Επιχειρούν τρία ελικόπτερα που γεμίζουν (νερό) πολύ γρήγορα στην ΕΥΔΑΠ, αλλά ο άνεμος δεν μας βοηθάει», είπε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με αυτόν, από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Έρικσον.

«Δεν ξέρω ψηλά στο βουνό τι έχει γίνει μέσα στο πυκνό δάσος. Δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η πυροσβεστική. Προς την περιοχή του Αή Γιάννη του Ρώσσου, που μας χτύπησε το βράδυ η φωτιά καταφέραμε και κρατήσαμε όλα τα σπίτια χωρίς να καούν», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη φορά του ανέμου και αν απειλεί το Καζίνο της Πάρνηθας ο κ. Τοπαλίδης δήλωσε ότι προς το παρόν τα πύρινα μέτωπα είναι μακριά, αλλά δεν ξέρει τι θα γίνει εάν αλλάξει η φορά του ανέμου.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα εδώ.