Αναλυτής ασφαλείας: «Μπορεί να είχαμε το ελληνικό Μπατακλάν»

Αναλυτής ασφαλείας: «Μπορεί να είχαμε το ελληνικό Μπατακλάν»

«Νέο Μπατακλάν» φαίνεται να οργάνωναν οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες στο εβραϊκό εστιατόριο όπως εκτιμά σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας.

«Είχαμε μία προσπάθεια επίθεσης σε συμβολική ημερομηνία που συνέπιπτε το Εβραϊκό Πάσχα με το Ορθόδοξο, όπου θα είχε πάρα πολύ κόσμο εκεί (σ.σ. στο εστιατόριο – συναγωγή) πέρα από τους Ισραηλίτες. Μπορεί να είχε πάρα πολύ νεαρό κόσμο στην πλατεία Ψυρρή. Μπορεί να είχαμε ένα “ελληνικό Μπατακλάν”» ανέφερε ο Αλέξανδρος Νίκλαν μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας   ότι η ελληνική αστυνομία θα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα ώστε να νιώθουμε ασφαλείς έναντι τέτοιων απειλών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον συμβολισμό που θα είχε μια τέτοια κίνηση και στο γιατί στοχοποιήθηκε η Ελλάδα από τους φερόμενους τρομοκράτες αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας μας με δυτικές χώρες έναντι χωρών της Μέσης Ανατολής και του Ιράν.

Να σημειωθεί ότι η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση και οι πληροφορίες ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης, με ανάρτηση στο Twitter, διέψευσε τις «φήμες» κάνοντας λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τεχεράνης.

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, 25 και 29 ετών οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς φέρεται να ετοίμαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας – στου Ψυρρή – το οποίο λειτουργούσε και ως άτυπος χώρος συνέλευσης Εβραίων.

«Ξέρουμε ότι είναι δύο Πακιστανοί οι οποίοι προσεγγίστηκαν από άτομο Ιρανικής καταγωγής που έχει ένταλμα στην Ιντερπόλ για δύο δολοφονίες. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ώστε να βρεθεί ο τρόπος στρατολόγησης τους, ο οποίος φαίνεται, από τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ότι δεν ήταν τυχαίος. Πρέπει να υπήρχε κάποια γνωριμία» ανέφερε ο κ. Νίκλαν.

Και όπως τόνισε, υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την περιοχή του Αραβικού Κόλπου εκτός της Ασίας, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα και δεν έχουν περάσει από υπό πλήρη έλεγχο.