Ξεμένει από ρευστότητα η Monte Paschi - "Βουτιά" 16,6% και αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή

Ξεμένει από ρευστότητα η Monte Paschi - "Βουτιά" 16,6% και αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή

«Καμπανάκι» κρούει η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena για τη ρευστότητά της, μέσω επικαιροποιημένου κείμενου που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η Monte dei Paschi στης νέες της εκτιμήσεις αναφέρει πως θα ξεμείνει από ρευστότητα ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ ταχύτερα του αρχικά προβλεπόμενου.

Συγκεκριμένα, η ιταλική τράπεζα αναμένει πως η καθαρή θέση της, που τώρα ανέρχεται σε 10,6 δισ. ευρώ, θα γίνει αρνητική μετά από τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή η τράπεζα είχε προβλέψει πως η τρέχουσα καθαρή θέση της, η οποία ανερχόταν σε 11 δισ. ευρώ, θα γίνει αρνητική μετά από 11 μήνες.

Σήμερα, υπογραμμίζει πως η θέση θα είναι αρνητική κατά 15 εκατ. ευρώ τον πέμπτο μήνα και θα μπορούσε να επιδεινωθεί επιπλέον, στα -740 εκατ. ευρώ μέχρι τον δωδέκατο μήνα, από -100 εκατ. ευρώ που προέβλεπε προηγουμένως.

Μετά τα νέα αυτά στοιχεία, η μετοχή της ιταλικής τράπεζας υποχρεώνεται σήμερα σε κατακόρυφη πτώση. Αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι τέθηκε νωρίτερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ο τίτλος της Monte dei Paschi υποχωρεί σε ποσοστό 16,56% στα 15,47 ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα:

- Η Ιταλία αναζητά €20 δισ. για τις τράπεζές της