Ξέφρενο ράλι προς τα 800 δολάρια για τη μετοχή της Tesla

Ξέφρενο ράλι προς τα 800 δολάρια για τη μετοχή της Tesla

«Βρυχάται» η μετοχή της Tesla η οποία κατέγραψε σήμερα νέο ιστορικό υψηλό στα 786,14 δολάρια έπειτα από ράλι σχεδόν 20%, καθώς μετά τα εντυπωσιακά κέρδη τριμήνου που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνολογικός κολοσσός του Ίλον Μασκ, η Argus Research αναβάθμισε σήμερα την εκτίμησή της για την τιμή στόχο της μετοχής της στα 808 δολάρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο τον τελευταίο μήνα, η μετοχής της Tesla έχει προσθέσει πάνω από 330 δολάρια στην αξία της, από τα 451 δολάρια που διαμορφωνόταν στις 6 Ιανουαρίου, όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα του marketwatch:

Άλλωστε, μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 25%.

Την περασμένη Τετάρτη ο τεχνολογικός κολοσσός του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο προσαρμοσμένα κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα FactSet ανέμεναν να κυμανθούν στα 1,77 δολ.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι πούλησε 367.500 οχήματα το 2019, δηλαδή 50% περισσότερα από ό,τι το περασμένο έτος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου της τύπου SUV, του Model Y, ξεκίνησε νωρίτερα του προγραμματισμένου εντός του μήνα.

Στη συνέχεια ήρθε και η αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή του γίγαντα της Silicon Valley από την Argus Research, στα 808 δολάρια από τα 556 δολ. που ήταν προηγουμένως, διατηρώντας και το σήμα buy.

Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της Tesla έφτασε στη σημερινή συνεδρίαση έως και το νέο ιστορικό υψηλό των 786,14 δολαρίων, κλείνοντας τελικά στα 780 δολάρια με άνοδο 19,89, στη μεγαλύτερα ημερήσια άνοδο από τον Μάιο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η απόδοση της μετοχής της Tesla σημειώνεται παρά την ενημέρωση από την εταιρεία ότι ενδεχομένως να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στην γραμμή παραγωγής της στην Σανγκάη λόγω των επιπτώσεων της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, που ταρακουνά γενικότερα της παγκόσμιες αγορές τις τελευταίες ημέρες.