WeWork: Συγχώνευση με την Spac BowX Acquisition με στόχο την εισαγωγή στο χρηματιστήριο

WeWork: Συγχώνευση με την Spac BowX Acquisition με στόχο την εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Η WeWork συμφώνησε να συγχωνευτεί με μία εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), ώστε ο πάροχος υπηρεσιών κοινόχρηστων γραφείων να εισαχθεί τελικά στο χρηματιστήριο. 

Στη συγχώνευση με την BowX Acquisition η WeWork αποτιμάται 9 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 800 εκατ. δολαρίων από το fund Insight Partners.

Η αποτίμηση της WeWork στα 9 δισ. δολάρια απέχει πολύ από τα 47 δισ. δολάρια μετά τον ιδιωτικό κύκλο χρηματοδότησης στον οποίο μετείχε και η SoftBank Group το 2019. 

Η WeWork ειδικεύεται στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις όπου αναλαμβάνει την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου και στη συνέχεια υπενοικιάζει μικρά γραφεία ή ακόμα και ολόκληρα κτίρια ακόμα και για μόνο ένα μήνα. 

Η ενδεχόμενη συμφωνία, έρχεται δύο χρόνια μετά από την πολυσυζητημένη αποτυχία να εισαχθεί της WeWork στο χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεση των εγγράφων της IPO στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποκαλύφθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια τεράστια συλλογή μισθώσεων και ένα επιθετικό πλάνο δαπανών, οπότε η SoftBank αναγκάστηκε να διασώσει την εταιρεία.