Walmart: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, προειδοποιεί για το ρυθμό πωλήσεων

Walmart: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, προειδοποιεί για το ρυθμό πωλήσεων

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Walmart, με τον κολοσσό της λιανικής των ΗΠΑ να προειδοποιεί για επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των καθαρών πωλήσεων του το επερχόμενο οικονομικό έτος. 

Ειδικότερα, κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου, η Walmart ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα ενισχυμένα κατά 3,1% στα 5,49 δισ. δολάρια, ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη της κυμάνθηκαν στα 1,39 δολ. ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 1,51 δολ. ανά μετοχή.

Την ίδια ώρα πάντως, τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,3% στα 152,1 δισ. δολάρια από τα 141,67 δισ. δολάρια το 2019, έναντι εκτιμήσεων για 148,3 δισ. δολάρια.

Η Walmart επισήμανε ακόμα ότι είχε πραγματοποιήσει περίπου 1,1 δισ. δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με το COVID-19 στο αναφερόμενο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων μισθών για τους εργαζόμενους της, μπόνους για υπαλλήλους των καταστημάτων και έξοδα που σχετίζονται με την καθαριότητα.

Παράλληλα, ο κολοσσός της λιανικής των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι αναμένει πως οι καθαρές της πωλήσεις για το οικονομικό έτος 2022 θα αυξηθούν σε χαμηλά μονοψήφια επίπεδα, σημαντικά κάτω από το 8,5% που είχε δει το έτος που προηγήθηκε.

Σημειώνεται πάντως ότι η Walmart ανακοίνωσε αύξηση των μερισμάτων της κατά 55 σεντς ανά μετοχή, ενώ ενέκρινε επαναγορά των μετοχών της ύψους 20 δισ. δολαρίων.