Υπέρ της προστασίας Μαρινόπουλου το 42,16% των πιστωτών-Στις 17:30 η απόφαση

Υπέρ της προστασίας Μαρινόπουλου το 42,16% των πιστωτών-Στις 17:30 η απόφαση

Στις 17.30 το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το αν θα χορηγηθεί στην εταιρεία Μαρινόπουλος προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές της ώστε να εκδικαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε νωρίτερα ο νομικός εκπρόσωπος της Μαρινόπουλος, πιστωτές που αντιπροσωπεύουν το 42,16% του συνόλου των πιστωτών ή (45% αν υπολογιστούν τα χρέη της Εθνικής Πανγαία όπως τα εκτιμά η Μαρινόπουλος) τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της εταιρείας για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Υπήρξαν ωστόσο και πολλοί προμηθευτές και λοιποί πιστωτές της εταιρείας οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις κατά της προστασίας. Ανάμεσά τους ήταν το Δημόσιο (σ.σ για τυπικούς λόγους), οι εκπρόσωποι των εταιρειών Κρι-Κρι, Αραμπατζής, Αρβανιτίδης κ.α.

Στον αντίποδα οι τράπεζες, το ΙΚΑ, μεγάλες εταιρείες όπως η Coca Cola 3Ε, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κ.α τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος προστασίας της Μαρινόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας για την Μαρινόπουλος ξεκίνησε η συζήτηση για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι συγγενείς επιχειρήσεις Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Ξυνός ΑΕ, Express M AE.