United Airlines: Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας – 2.850 πιλότοι σε διαθεσιμότητα

United Airlines: Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας – 2.850 πιλότοι σε διαθεσιμότητα

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines ετοιμάζεται να θέσει σε διαθεσιμότητα τους περισσότερους πιλότους στην ιστορία της, ανακοινώνοντας την Πέμπτη την αναγκαιότητα περικοπής 2.850 πιλότων φέτος, περίπου το 21% του συνολικού δυναμικού της, εάν δεν λάβει περαιτέρω κρατική υποστήριξη.

Οι αεροπορικές εταιρείες, που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση 25 δις. δολάρια επιπλέον προκειμένου να καλύψουν τις μισθοδοτικές ανάγκες τους έως τον Μάρτιο.

Η πρώτη δόση κρατικής βοήθειας, που λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, απαγόρευε τις περικοπές θέσεων εργασίας έως την 1η Οκτωβρίου, όμως οι συνομιλίες στην Ουάσινγκτον έχουν παγώσει, καθώς το Κογκρέσο δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το ευρύτερο πακέτο βοήθειας για τον κορονοϊό.

Οι προγραμματισμένες περικοπές της United Airlines, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου και ξεπερνούν κατά πολύ τις περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Delta Airlines και 1.600 που ανακοίνωσε η American Airlines.

Η United δήλωσε ότι ο αριθμός των περικοπών βασίζεται στην τρέχουσα ζήτηση για το υπόλοιπο του έτους και το εκτιμώμενο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας, το οποίο «εξακολουθεί να παραμένει ρευστό εν μέσω των νέων εξάρσεων Covid-19 σε περιοχές των ΗΠΑ».

Περισσότερο εκτεθειμένη από τους ανταγωνιστές της στα διεθνή ταξίδια, η United αναμένεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, και έχει προειδοποιήσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο περικοπών 36.000 θέσεων εργασίας συνολικά.