TUI: Συγκεντρώνει 400 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου

TUI: Συγκεντρώνει 400 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου

Η TUI, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία της Ευρώπης, πρόκειται να συγκεντρώσει έως και 400 εκατ. ευρώ μέσω ενός μετατρέψιμου ομολόγου καθώς διαχειρίζεται τον αντίκτυπο της πανδημίας. 

Ο όμιλος που εδρεύει στη Γερμανία δήλωσε την Παρασκευή ότι αρχικά θα στοχεύσει να συγκεντρώσει 350 εκατομμύρια ευρώ, με την επιλογή για 50 εκατομμύρια επιπλέον. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν «για την περαιτέρω βελτίωση της θέσης ρευστότητάς της, καθώς η κρίση Covid-19 συνεχίζεται για την αποπληρωμή των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η TUI πρόσθεσε ότι η διαθεσιμότητα εμβολίων Covid θα μειώσει σημαντικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και θα βελτιώσει περαιτέρω το κεφάλαιο κίνησης και τη ρευστότητά της.

«Οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τους πελάτες μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε διαφορετικά σενάρια ζήτησης», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει λάβει ισχυρή κρατική στήριξη με τελευταία τον Δεκέμβριο του 2020 οπότε εξασφάλισε ένα πακέτο χρηματοδότησης 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.