Travelers Cos: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το β' τρίμηνο

Travelers Cos: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το β' τρίμηνο

H εταιρεία ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων Travelers Cos, ανακοίνωσε κέρδη για το β΄ τρίμηνο τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, κυρίως χάρη στις μικρότερες ζημιές από καταστροφές και την αύξηση των αποδόσεων από τις επενδύσεις.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν 11% στα 8,14 δισ. δολάρια.

Τα βασικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 879 εκατ. δολάρια ή 3,45 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να βρεθούν στα 2,39 δολάρια ανά μετοχή.

Στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, η ασφαλιστική εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημιές 50 εκατ. δολαρίων ή 20 σεντς ανά μετοχή, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ζημιών που προκλήθηκαν από κοινωνικές αναταραχές.

Το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας με τους εμβολιασμούς, έχει προσφέρει κάποια ανακούφιση στις ασφαλιστικές εταιρείες, βοηθώντας την Travelers να διατηρήσει τους καταναλωτές και να επεκταθεί στις δραστηριότητες αυτοκινήτου και ιδιοκτησίας κατοικιών.

Τα προ φόρων καθαρά επενδυτικά έσοδα τριπλασιάστηκαν στα 818 εκατ. δολάρια, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των επενδύσεων μη σταθερού εισοδήματος αντιστάθμισαν την αδυναμία στα assets σταθερού εισοδήματος που αντιμετώπισαν δυσκολίες εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων.