Τρ. Αλεξιάδης: Κρατάμε τις αποδείξεις του 2016 και... βλέπουμε!

Τρ. Αλεξιάδης: Κρατάμε τις αποδείξεις του 2016 και... βλέπουμε!

Συντήρησε το αλαλούμ με τις αποδείξεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε –εκτός Κανονισμού- ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

«Με την ευκαιρία που είστε εδώ να σας ρωτήσω ποιες αποδείξεις κρατάμε;», ρώτησε ο κ. Κακλαμάνης, με τον κ. Αλεξιάδη αφού τον συνεχάρη που έχει κρατήσει αρκετές αποδείξεις, να τον παραπέμπει σε ανακοίνωση που… θα εκδοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ακόμα δεν πρέπει να πεταχτούν οι αποδείξεις, καθώς μπορεί να υπάρξει σχετικό έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις και θα φέρουμε διάταξη για την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών προκειμένου να δικαιολογούνται τα σχετικά ποσά από τις συναλλαγές αυτού του είδους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση ποιες χρονιές και ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα πρέπει να κρατηθούν.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη τόνισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το φόρο εισοδήματος που καταβάλουν οι εταιρίες ηλεκτρονικού στοιχήματος.

Α.Δ.

Διαβάστε ακόμα:

- Για τουλάχιστον 5 έτη θα πρέπει οι φορολογούμενοι να διακρατούν τις αποδείξεις