Το φορολογικό νομοσχέδιο του Trump θα πρέπει να τροποποιηθεί, δηλώνει ο CEO της BlackRock

Το φορολογικό νομοσχέδιο του Trump θα πρέπει να τροποποιηθεί, δηλώνει ο CEO της BlackRock

Το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Trump δεν μπορεί να εγκριθεί όπως είναι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, σημειώνοντας ότι στη μορφή που κατατέθηκε θα διόγκωνε το έλλειμμα.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί», δήλωσε ο L. Fink, του οποίου η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε η κυβέρνηση Trump την περασμένη Τετάρτη θα επιφέρει τα επόμενα δέκα χρόνια μείωση φόρων κατά σχεδόν 6 τρισ. δολάρια, με τα κρατικά έσοδα να μειώνονται κατά 2,4 τρισ., σύμφωνα με μια πρώτη λεπτομερή ανάλυση του νομοσχεδίου από το αμερικανικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Tax Policy Center.

Μάλιστα, ο Larry Fink δήλωσε πως ανησυχεί ότι τα ελλείμματα ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς ο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας το κόστος των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης και αναγκάζοντας την κυβέρνηση  να χρηματοδοτεί τις δαπάνες μέσω εξωτερικού δανεισμού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι αντίθετος με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου η οποία θα αφαιρεί από τους φορολογούμενους την έκπτωση ορισμένων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών που καταβάλλονται στις κρατικές και τοπικές διοικήσεις.

Τέλος, ο Larry Fink δήλωσε ότι αναμένει από τον Trump να διορίσει περισσότερους «μετριοπαθείς» υποψηφίους για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους κατά το παρελθόν. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ιδιαίτερα η υπάρχουσα νομισματική πολιτική.