Το ΑΒητάρι της ΔΙΑτροφής – Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος εκπαιδεύει διατροφικά τις νέες γενιές

Το ΑΒητάρι της ΔΙΑτροφής – Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος εκπαιδεύει διατροφικά τις νέες γενιές

Πιστή στο όραμά της για έναν καλύτερο κόσμο, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναζητά διαρκώς νέα... καινοτόμα projects με θετική επίδραση στην κοινωνία, σήμερα και για τις επόμενες γενιές. Ο πιο... σίγουρος δρόμος για να έρθει ένας καλύτερος κόσμος – ασφαλώς – είναι τα παιδιά, που καθορίζουν το «αύριο» όλων μας. Και όλα αυτά, μέσα από το Α και ο Ω της ζωής, που είναι η διατροφή!

Συμβάλλοντας στην υιοθέτηση μιας καλύτερης στάσης ζωής απέναντι στις διατροφικές συνήθειες, χτίζεις τον υπεύθυνο καταναλωτή του αύριο, εκείνον που προσέχει τη διατροφή του και το περιβάλλον και δημιουργεί ο ίδιος τις βάσεις για ένα υγιές σώμα και έναν υγιή νου.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, στη σχεδόν 80ετή ιστορία της έχει ξεχωρίσει για τη συνέπεια που δείχνει στην εταιρική υπευθυνότητα, σε όλη τη διάρθρωση και λειτουργία της. Κάνοντας πράξη πρωτοπόρες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη ότι κυρίαρχο συγκριτικό της πλεονέκτημα, είναι η συνειδητοποίηση του ρόλου που έχει ως σύμμαχος και συνοδοιπόρος της κοινωνίας.

Με το «ΑΒητάρι της αγάπης», η εταιρεία σχεδιάζει και πραγματοποιεί πρωτοποριακά προγράμματα, ενώ παράλληλα ενώνει σε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και τους πελάτες της, δημιουργώντας μηχανισμούς που πολλαπλασιάζουν την προσφορά. Μεταξύ άλλων, η ΑΒ Βασιλόπουλος, υλοποιεί πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν και εκπαιδεύουν το κοινό για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Το ΑΒητάρι της διατροφής και το πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή»

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες το έκθεμα «Το ΑΒηταρι της διατροφής» ενώ παρουσίασε στο κοινό μία πρωτοποριακή μουσειοκευή. Και οι δύο πρωτοβουλίες προάγουν την ισορροπημένη διατροφή καθώς και την ορθή καταναλωτική συμπεριφορά στις μικρότερες ηλικίες, με ενδιαφέρον και διασκεδαστικό τρόπο.

Μέσα από «Το ΑΒητάρι της διατροφής», η εταιρεία μεταφέρει το μήνυμα της υγιεινής διατροφής σε οικογένειες με παιδιά 3-12 ετών, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με αφετηρία το «Αφιέρωμα στη Διατροφή» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, 8-9 Δεκεμβρίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σύστησαν το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και τις οικογένειές τους.

Το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» παραμένει ανοιχτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, Τετάρτη 11:00 – 19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όμως, δεν μένει στα όρια της πρωτεύουσας, αλλά «επισκέπτεται» τα παιδιά και τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει συμβουλές και γνώσεις υγιεινής διατροφής, μέσω της «Μουσειοσκευής», ενός σύγχρονου μουσειοπαιδαγωγικού εργαλείου.

Για μία ακόμα φορά, η ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στη υγιεινή διατροφή μέσα από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους. Με δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, δίνει κίνητρο στα παιδιά ώστε να υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και να θέσουν σήμερα τα σωστά θεμέλια για την ενήλικη ζωή τους.