Το Twitter προτρέπει πάνω από 330 εκατ. χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό τους

Το Twitter προτρέπει πάνω από 330 εκατ. χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό τους

Το Twitter Inc προέτρεψε περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους αφού εντόπισε ένα σφάλμα που τους αποθηκεύει, αλλά δεν έχει βρει κανένα στοιχείο παραβίασης ή κακής χρήσης από κανέναν.

Το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε το συμβάν μέσα από μια σειρά από Tweets το απόγευμα της Πέμπτης, τονίζοντας ότι έχει λύσει το πρόβλημα και ότι η εσωτερική έρευνα δεν έχει βρει καμία ένδειξη ότι οι κωδικοί πρόσβασης κλάπηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν.

Ωστόσο, παρότρυνε όλους τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής των κωδικών πρόσβασής τους.

«Διορθώσαμε το σφάλμα και δεν έχουμε καμία ένδειξη παραβίασης ή κακής χρήσης από κανέναν», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσει σε ένα Tweet.

«Προληπτικά, σκεφτείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε όλες τις υπηρεσίες στις οποίες τον έχετε χρησιμοποιήσει».

Το Twitter δεν ανέφερε πόσοι κωδικοί πρόσβασης επηρεάστηκαν. Ένα πρόσωπο, όμως, εξοικειωμένο με την εταιρεία ανέφερε ότι ο αριθμός ήταν σημαντικός και ότι η το εκτέθηκαν για «αρκετούς μήνες».

Σημειώνεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός νέου νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος περιλαμβάνει αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.