Το 39,98% του ΟΠΑΠ ελέγχει πλέον η Sazka Group

Το 39,98% του ΟΠΑΠ ελέγχει πλέον η Sazka Group

Ποσοστό 39,98% του ΟΠΑΠ ελέγχει πλέον η Sazka Group ύστερα από την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που απηύθυνε ο τσεχικός όμιλος προς στους μετόχους του οργανισμού, η οποία έληξε στις 29 Οκτωβρίου.

Οι μέτοχοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση πρόσφεραν συνολικά 23.323.179 μετοχές, ήτοι ποσοστό 7,29% του συνόλου των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Η Sazka Group δαπάνησε συνολικά 213 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των επιπλέον μετοχών, ανεβάζοντας πλέον το ποσοστό του από το 33% στο 39,98%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος «SAZKA Group a.s.» ανακοινώνει τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, την οποία ο Προτείνων υπέβαλε στις 08.07.2019 για την απόκτηση του συνόλου των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.» («ΟΠΑΠ Α.Ε.», τις οποίες δεν κατείχαν ή ήλεγχαν, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα. Κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, το σύνολο των Μετοχών που δεν κατείχαν ή ήλεγχαν, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα ανερχόταν σε 216.353.443 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 67,27% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ.