Τίτλοι τέλους για το Mega Channel

Τίτλοι τέλους για το Mega Channel

Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 2.00 και συγκεκριμένα στις 2.11 π.μ. το τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel σταμάτησε να εκπέμπει, όπως είχε προαναγγελθεί από την Digea. Το τελευταίο τηλεοπτικό σήμα «έκλεισε» με πλάνα από την παλιά τηλεοπτική σειρά τους «Απαράδεκτους», ωστόσο να σημειωθεί ότι συνεχίζει να προβάλλει κανονικά το πρόγραμμά του μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επομένως όσοι έχουν Cosmote Tv ή Nova μπορούν να συνεχίζουν να βλέπουν κανονικό το Mega. Τώρα για το πόσο θα γίνει αυτό παραμένει άγνωστο. 

Οι εργαζόμενοι του σταθμού, είχαν αποφασίσει να αποχαιρετήσουν το κοινό του καναλιού, προβάλλοντας τρεις από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές: "Τρεις Χάριτες", "Δις Εξαμαρτείν" και "Απαράδεκτοι"

Υπενθυμίζεται ότι εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 29ετους πορείας του.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ'' ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική απόφαση.

Ήδη, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος, έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για την διακοπή του σήματος του Μega, στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η ακρόαση των εκπροσώπων του Mega ορίστηκε για αυτήν την Τρίτη, στη μία μετά το μεσημέρι.