Θ. Τρύφων: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Θ. Τρύφων: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Το στίγμα της θητείας του μετά την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, στο περιθώριο των χθεσινών αρχαιρεσιών. «Ο εθνικός στόχος για την επίτευξη σταθερών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης περνά μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας και την τόνωση της εγχώριας παραγωγής. Στόχος του ΣΕΒ είναι η βιομηχανική παραγωγή να φθάσει στο 15% του ΑΕΠ την επόμενη οκταετία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τρύφων επεσήμανε πως «η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις που πηγάζουν από τον υψηλό πληθωρισμό, την άνοδο των τιμών ενέργειας  και τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες», υπογραμμίζοντας πως μόνο μέσα από την αναστροφή  του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής θα καταγράψει η χώρα σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Ο κ. Τρύφων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρόκειται για τη σταθερή πολιτική του ΣΕΒ που αναπτύσσεται μαζί με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, όπως έχει εκφραστεί από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. 

Υπενθυμίζεται πως με την εκλογή του κ. Τρύφων στον ΣΕΒ η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου διαθέτει ισχυρή εκπροσώπηση στον ΣΕΒ. 
Η προώθηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του κλάδου, η υλοποίηση του δυναμικού επενδυτικού πλάνου, η διαμόρφωση μιας ολιστικής φιλοεπενδυτικής πολιτικής και η άρση των επενδυτικών αντικινήτρων για τη φαρμακοβιομηχανία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κ.Τρύφων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΕΦ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ δήλωσε μετά το πέρας των αρχαιρεσιών:

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις που πηγάζουν από τον υψηλό πληθωρισμό, την άνοδο των τιμών ενέργειας και τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Ο εθνικός στόχος για την επίτευξη σταθερών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης, περνά μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας και την τόνωση της εγχώριας παραγωγής. Στόχος του ΣΕΒ είναι η βιομηχανική παραγωγή να φθάσει στο 15% του ΑΕΠ την επόμενη οκταετία, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου.  Ο φιλόδοξος αυτός στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία νέων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. 

Η ελληνική βιομηχανία και οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΒ».