ΤΕΡΝΑ: Τον Οκτώβριο οι υπογραφές για το project κατασκευής δομών 132,3 εκατ. ευρώ

ΤΕΡΝΑ: Τον Οκτώβριο οι υπογραφές για το project κατασκευής δομών 132,3 εκατ. ευρώ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανακήρυξη της ΤΕΡΝΑ ως οριστικής αναδόχου για την κατασκευή νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ). Πρόκειται για ένα έργο ύψους 132,3 εκατ. ευρώ, με τις υπογραφές να αναμένεται να πέσουν μέσα στον Οκτώβριο και  η διάρκεια κατασκευής τους είναι οκτώ μήνες. Η εταιρεία ήδη έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος.

To έργο με την ονομασία «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου», κρίνεται κομβικής σημασίας, καθώς με την ολοκλήρωση των νέων ΚΕΔ σε Λέσβο και Χίο, κλείνουν τα προσωρινά του Μαυροβουνίου και της Χίου, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο.

Η νέα ΚΕΔ στη Λέσβο θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάτη  σε έκταση 240 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 76 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή της νέας ΚΕΔ στη Χίο θα πραγματοποιηθεί στη θέση Άκρα Παχύ σε έκταση  141 στρεμμάτων, με προϋπoλογισμό 48 εκατ. ευρώ.   Τα δύο παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται απευθείας από την ΕΕ σε ποσοστό 100% και ειδικότερα μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης

Η αναβάθμιση  της υφιστάμενης δομής στο φυλάκιο του Έβρου, αφορά στον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του φυλακίου,  θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 33 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 18 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες αυτές χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφαλείας.