Tα σχέδια της Google για την τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα

Tα σχέδια της Google για την τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα

Η τιμή της μετοχής της Alphabet έχει σημειώσει άνοδο, ωθώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στην κατεύθυνση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από μια απροσδόκητα ισχυρή αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις στην πλατφόρμα αναζήτησης.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ένα stock split - δηλαδή διάσπαση μετοχών 20 προς 1. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η AlphaBet προχωρά σε ανάλογη κίνηση από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2004. Η διάσπαση ήταν μια έκπληξη και θα βοηθήσει να γίνουν οι μετοχές πιο προσιτές για τους ιδιώτες επενδυτές, αν και δεν θα έχει καμία επίδραση στα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των επενδυτών η εταιρεία ανέφερε ότι εξετάζει ενεργά τρόπους με τους οποίους να μπορέσει να τοποθετηθεί στο σύνολο των τεχνολογιών που αποτελούν το διαδίκτυο του μέλλοντος Web3 και να ενσωματώσει την τεχνολογία blockchain (που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τα κρυπτονομίσματα) στην επιχείρησή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai είπε ότι η εταιρεία «εξετάζει οπωσδήποτε το blockchain, μια τόσο ενδιαφέρουσα και ισχυρή τεχνολογία με ευρείες εφαρμογές».

Υπενθυμίζεται πως η Google τον Ιανουάριο προσέλαβε τον πρώην ανώτερο αντιπρόεδρο του PayPal και επικεφαλής αρχιτέκτονα προϊόντων, Arnold Goldberg, για να ηγηθεί του τμήματος πληρωμών της. Η εταιρεία είπε ότι εξετάζει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Bitcoin.

Να σημειώσουμε ότι το PayPal ήταν μεταξύ των πρώτων χρηματοοικονομικών οργανισμών μεγάλης εμβέλειας που υλοποίησε εφαρμογές πληρωμής με κρυπτονομίσματα.

«Έτσι, ως εταιρεία, εξετάζουμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στο οικοσύστημα [Web3] και να προσθέσουμε αξία», δήλωσε ο Pichai κατά την ενημέρωση των επενδυτών «Μόνο ένα παράδειγμα, η ομάδα μας στο Cloud εξετάζει πώς μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες των πελατών μας για τη δημιουργία, τη συναλλαγή, την αποθήκευση αξίας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων σε βάση δεδομένων blockchain. Σίγουρα θα παρακολουθούμε στενά τον χώρο και θα τον υποστηρίζουμε όπου μπορούμε». κατέληξε ο ίδιος.

Ως Web3 ορίζεται η νέα γενιά του Διαδικτύου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, που στοχεύει στην αποκέντρωση. Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο χωρίς να εγκαταλείπουν τα δεδομένα τους. Οι εφαρμογές Web3 υπάρχουν ήδη και τείνουν να χρησιμοποιούν δίκτυα blockchain. Οι κοινότητες πίσω από το Bitcoin και το Ethereum, τα τεχνολογικά δίκτυα που υποστηρίζουν τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με την κεφαλαιοποίησή τους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκεντρωμένων εφαρμογών που λειτουργούν χωρίς κεντρικό σχεδιασμό.

Η Google έχει ήδη ενσωματώσει πληρωμές με κρυπτονομίσματα: το Google Play, μια εφαρμογή σε τηλέφωνα ή συσκευές που λειτουργούν με το λογισμικό Android επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές αποδεκτές από εκατομμύρια εμπόρους σε όλο τον κόσμο, πέρυσι πρόσθεσε την ενσωμάτωση της κάρτας Coinbase, μιας χρεωστικής κάρτας Visa που επιτρέπει πληρωμές μέσω Bitcoin.

Το επόμενο πιθανό βήμα του τεχνολογικού κολοσσού θα είναι να επιτρέψει στο κοινό τη διενέργεια άμεσων πληρωμών με κρυπτονομίσματα.