Τα «γυρνάει» ο Jamie Dimon για το Bitcoin - «Τελικά δεν είναι απάτη»

Τα «γυρνάει» ο Jamie Dimon για το Bitcoin - «Τελικά δεν είναι απάτη»

Την αλλαγή στάσης απέναντι στο θέμα των κρυπτονομισμάτων δημοσιοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα πως το Bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι παρά μια «απάτη».

Σύμφωνα με το CNBC όμως, ο Dimon σε συνέντευξή του στο Fox Business δήλωσε πως μετάνιωσε που είχε κάνει αυτή τη δήλωση και πρόσθεσε πως «το blockchain είναι πραγματικό».

«Το bitcoin ήταν πάντα για μένα αυτό που πρόκειται να αισθανθούν οι κυβερνήσεις για το νόμισμα όταν θα γίνει πραγματικά μεγάλο. Εγώ απλώς έχω μια διαφορετική άποψη από τους άλλους», ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan δεν είναι υπέρμαχος των ICOs (Initial Coin Offerings) ή αλλιώς των Αρχικών Προσφορών Νομισμάτων, δηλαδή του τρόπου με τον οποίο επιχειρήσεις αντολούν κεφάλαια χωρίς την εμπλοκή τραπεζών και εταιρειών venture capital. Πρόκειται για έναν αμφιλεγόμενο τρόπο με τον οποίο ορισμένες εταιρείες αντλούν κεφάλαια.

«Δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για το θέμα», πρόσθεσε ο Dimon στη συνέντευξη.

Όπως είχε δηλώσει «το νόμισμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Δεν μπορείς να έχεις μία δραστηριότητα μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να φτιάχνουν ένα νόμισμα από το τίποτα και να πιστεύεις ότι αυτοί που το αγοράζουν είναι πραγματικά έξυπνοι».

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά 1,4% στα 14.760 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

 

Φωτογραφία: AP