Συμμετοχές σε πετρελαϊκές δραστηριότητες στον Καναδά πουλά η Shell έναντι $7,25 δισ.

Συμμετοχές σε πετρελαϊκές δραστηριότητες στον Καναδά πουλά η Shell έναντι $7,25 δισ.

Μέρος των πετρελαϊκών της δραστηριοτήτων στον Καναδά πουλά η Royal Dutch Shell PLC, σε μια συμφωνία δύο σταδίων, αξίας 7,25 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Σύμφωνα με το Marketwatch, στο πρώτο μέρος της συμφωνίας, η Shell θα πουλήσει το 60% του μεριδίου της στο oil sands project της Athabasca, το 100% του ποσοστού της στο Peace River και μια σειρά από συμμετοχές της σε μη ανεπτυγμένα έργα στην Alberta του Καναδά, σε θυγατρική της Canadian Natural Resources Ltd. Έναντι 8,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Σε δεύτερη φάση, η Shell και η Canadian Natural θα αγοράσουν και θα κατέχουν από κοινού την Marathon Oil Canada Corporation -η οποία κατέχει το 20% του oil sands project της Athabasca- από την Marathon Oil Corp. έναντι 1,25 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε «Ενισχύουμε την παγκόσμια θέση της Shell, εστιάζοντας την προσοχή μας στις ελεύθερες ταμειακές ροές και την επιστροφή κεφαλαίου, και ιεραρχούμε τις δραστηριότητες με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».