Συμφωνία της Simon Property για την διάσωση της αλυσίδας πολυκαταστημάτων JC Penney

Συμφωνία της Simon Property για την διάσωση της αλυσίδας πολυκαταστημάτων JC Penney

Η μεγαλύτερη αλυσίδα διαχείρισης mall στις ΗΠΑ Simon Property ήρθε σε συμφωνία για την διάσωση των πολυκαταστημάτων JC Penney.

Στον έλεγχο της σύμπραξης της Simon Property και της Brookfield Asset Management αναμένεται να περάσουν τα περίπου 860 καταστήματα του ομίλου και να διασφαλιστούν περίπου 60,000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία που μετράει 118 χρόνια ζωής πάλευε εδώ και μία δεκαετία να ξεπεράσει τις πιέσεις από τους νέους ανταγωνιστές του ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι τους πρώτους έξι μήνες του έτους, συνολικά 18 λιανικές εταιρείες υπέβαλαν αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. Πρόκειται κυρίως, για εταιρείες από τους κλάδους των ενδυμάτων και υποδημάτων (39%), επίπλων (24%), πολυκαταστημάτων (15%) κ.α.

Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγονται μεγάλες εταιρείες του αμερικανικού επιχειρείν, όπως η Neiman Marcus Group,, η Stage Stores, η Pier 1 Imports κ.α Μόνο το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, παράλληλα, υποβλήθηκαν ακόμη 11 αιτήσεις υπαγωγής στο πτωχευτικό άρθρο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Lucky Brand Dungarees LLC.