Στο 79% η αύξηση κερδών για την Peugeot

Στο 79% η αύξηση κερδών για την Peugeot

Με τα κέρδη για το σύνολο του 2016 να σκαρφαλώνουν στο +79%, η Peugeot θα καταβάλει για πρώτη φορά μέρισμα μετά από έξι χρόνια.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, η Peugeot (PSA Group) ανακοίνωσε συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 2,15 δισ. ευρώ για το 2016, αυξημένα κατά 79% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. ''Ετσι θα μπορέσει να καταβάλει μέρισμα 0,48 ευρώ ανά μετοχή, για πρώτη φορά μετά το 2010. Συνολικά οι μέτοχοι της εταιρείας θα μοιραστούν 430 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν στα 2,61 δισ. ευρώ από 1,97 δισ. ευρώ το 2015, ωστόσο τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν ελαφρά, κατά 1,2%, στα 54,03 δισ. ευρώ.

Υπό την ηγεσία του Carlos Tavares, από το 2014, η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών που έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα. Καταρχήν μείωσε των αριθμό των μοντέλων που λανσάρει στην αγορά ενώ παράλληλα προχώρησε σε μείωση του εργατικού δυναμικού.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν άλλον αέρα στην προαπάθεια της PSA να αποκτήσει την Opel και τη Vauxhall από την αμερικανική GM, ωστόσο ο CFO της γαλλικής εταιρείας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

Όσον αφορά το 2018 η PSA, στοχεύει σε αύξηση εσόδων 10%, σε σύγκριση όμως με το 2015, ενώ για τη φετινή χρονιά αναμένει ότι η αγορά αυτοκινήτου σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ρωσία θα είναι σταθερή ενώ αυτή της Κίνας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5%.