Στην έκδοση χρέους έως και $7 δισ. προχωρά η HSBC, αυξημένα τα κέρδη του 2017

Στην έκδοση χρέους έως και $7 δισ. προχωρά η HSBC, αυξημένα τα κέρδη του 2017

Αύξηση στα ετήσια προ φόρων κέρδη εμφάνισε η HSBC, ωστόσο δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια έως και 7 δισ. ευρώ τους επόμενους τέσσερις μήνες. 

Σημειώνεται πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, βάσει παγίων, οδηγείται στο τέλος ενός επίπονου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο σχεδίασε και εκτέλεσε ο διευθύνων σύμβουλος, Stuart Gulliver, και το οποίο περιλάμβανε περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας, κλείσιμο καταστημάτων και αποχώρηση από κάποιες αγορές. 

Ο St. Gulliver αποχωρεί από τον όμιλο την Τρίτη, έπειτα από πάνω από επτά χρόνια, ενώ τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο John Flint.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 17,2 δισ. δολάρια το 2017, υψηλότερα από τα 7,1 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, ωστόσο δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες για κέρδη 19,7 δισ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη HSBC ανήλθαν στα 9,68 δισ. δολάρια από τα 1,30 δισ. δολάρια αντίστοιχα πέρυσι, λόγω των υψηλότερων εσόδων από την περιοχή της Ασίας. Τα έσοδα για το σύνολο του 2017 ενισχύθηκαν στα 51,45 δισ. δολάρια από τα 47,97 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε έκδοση χρέους μεταξύ 5 και 7 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018, ενώ θα κάνει επαναγορές μετοχών «όταν και αν είναι απαραίτητο». 

Η μετοχή της HSBC υποχώρησε πάνω από 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να απογοητεύονται από την μη επαναγορά μετοχών.