Στην αγορά της ιταλικής Banca Leonardo θα προχωρήσει η Credit Agricole

Στην αγορά της ιταλικής Banca Leonardo θα προχωρήσει η Credit Agricole

Στην απόκτηση της ιταλικής τράπεζας Banca Leonardo συμφώνησε να προχωρήσει η γαλλική Credit Agricole, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει το ποσό της συναλλαγής.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Credit Agricole δήλωσε ότι η θυγατρική της Indosuez Wealth θα αποκτήσει αρχικά το 67,7% της ιταλικής τράπεζας από τους μεγαλύτερους μετόχους της και στη συνέχεια θα προσφέρει τους ίδιους όρους στους μικρότερους μετόχους για να αποκτήσει το 100% της εταιρείας.

Η εξαγορά θα προσθέσει περίπου 5,9 δισ. ευρώ στα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία της Indosuez, ανέφερε σε ανακοίνωση η Credit Agricole. Το χαρτοφυλάκιο της Banca Leonardo αποτελείται κυρίως από φυσικά πρόσωπα πολύ μεγάλης περιουσίας.

Η συναλλαγή αναμένεται να εξεταστεί από τις ιταλικές αντιμονοπωλιακές αρχές και η Credit Agricole επιδιώκει να κλείσει τη συμφωνία στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

«Ο τομέας διαχείρισης πλούτου στην Ιταλία, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4% ετησίως, προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και καινοτομίας και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τους νέους συναδέλφους μας από την Banca Leonardo για να ενισχύσουμε τη θέση μας και να επεκτείνουμε τις επιχειρήσεις μας στην Ιταλία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Indosuez, Paul de Leusse.