Στην ABK έναντι 149,7 εκατ. δολαρίων η Piraeus Bank Egypt

Στην ABK έναντι 149,7 εκατ. δολαρίων η Piraeus Bank Egypt

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του ποσοστού συμμετοχής (98,5%) που κατέχει στη θυγατρική της στην Αίγυπτο Piraeus Bank Egypt S.A.E. («PBE») στην Al Ahli Bank of Kuwait K.S.C.P. («ABK»), μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και τις λοιπές εποπτικές αρχές Αιγύπτου, Κουβέιτ και Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

H ABK κατέβαλε τίμημα 149,7 εκατ. δολάρια για το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην PBE (1,5 φορές τα ίδια κεφάλαια της PBE στις 31 Δεκεμβρίου 2014). Η συναλλαγή βελτιώνει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς αυξάνει το δείκτη CET-1 κατά περίπου 30 μοναδες βάσης (pro-forma στοιχεία 30.09.2015) και ενισχύει τη ρευστότητα του ομίλου κατά περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Mediobanca ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοικονομικός σύμβουλος και η Norton RoseFulbright ως διεθνής νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ