Στη Motor Oil το σύνολο των μετοχών του Alpha, έναντι 4,45 εκατ. ευρώ

Στη Motor Oil το σύνολο των μετοχών του Alpha, έναντι 4,45 εκατ. ευρώ

Με μια εξαγορά που από πολλούς εθεωρείτο ως αναμενόμενη κατάληξη από τα πρώτα στάδια του deal τον Οκτώβριο του 2018, ο όμιλος Βαρδινογιάννη απέκτησε πλέον και επίσημα μέσω της Motor Oil το 100% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV από τον Δημήτρη Κοντομηνά, σε μια κίνηση που έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ αναδιάταξης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη βρέθηκε και πάλι να έχει υπό τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχό της δύο μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, μόνο που αυτή τη φορά τη θέση του Mega έχει πάρει ο Alpha ως επένδυση της Motor Oil. ενώ το STAR ανήκει απευθείας στην οικογένεια, η οποία σε κάθε περίπτωση αποκτά πολύ ισχυρή δυνατότητα παρέμβασης στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της χώρας.

Ο χρονισμός των εξελίξεων δεν φαίνεται να είναι συμπτωματικός καθώς ήδη βρισκόμαστε στο κλείσιμο του κύκλου που άνοιξε προ ετών στο εγχώριο μιντιακό τοπίο με την αποχώρηση της παλιάς «φρουράς» και την είσοδο νέων παικτών, όπως ο Ευάγγελος Μαρινάκης με το Mega και το ΟΝΕ TV και ο Ιβάν Σαββίδης με το OPEN.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό σήμερα, στην απόκτηση του 100% των μετοχών της Alpha Media Group Limited προχώρησε στις 29 Νοεμβρίου η κατά 100% θυγατρική εταιρεία της Motor Oil, Mediamax Holdings Limited, έναντι 4,45 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της συμφωνίας της 30/10/2018

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2019 η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Mediamax Holdings Limited (*) με έδρα στην Κύπρο κατόπιν πλήρωσης σχετικής συμβατικής αίρεσης της από 30.10.2018 αρχικής συμφωνίας προέβη:

- στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. κυριότητος της Κυπριακής εταιρείας Alpha Media Group Limited (Πωλητής)

- στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως Nevine Holdings Limited (**) κυριότητος της Alpha Media Group Limited (Πωλητής)

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30/10/2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε 4.450.000 ευρώ, η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η Mediamax Holdings Limited θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της Nevine Holdings Limited) 50,10%.

Επιπρόσθετα, μέσω της Nevine Holdings Limited, η Mediamax Holdings Limited θα συμμετέχει με 99,95%  στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της  Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ.