Στη Motor Oil η πλειοψηφία των μετοχών του Alpha

Στη Motor Oil η πλειοψηφία των μετοχών του Alpha

Νέα δεδομένα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δημιουργεί η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δύο ραδιοφωνικών σταθμών που ελέγχει οι όμιλος Κοντομηνά, από τον όμιλο Βαρδινογιάννη μέσω θυγατρικής εταιρείας της Motor Oil.

Η εξαγορά που υλοποιείται μέσω της εισηγμένης Motor Oil προκειμένου να μην ανακύψουν ζητήματα ανταγωνισμού, είχε συμφωνηθεί στις 30 Οκτωβρίου και ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ενώ το συνολικό τίμημα της συναλλαγής θα ανέλθει σε 33 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 21,477 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και τα 11,5 εκατ. ευρώ με συμμετοχή θυγατρικής της Motor Oil σε αύξηση κεφαλαίου.

Μόλις ολοκληρωθεί μέσα από την σύνθετη διαδικασία συναλλαγών μεταξύ των μετόχων, θα καταστήσει την πλευρά Βαρδινογιάννη κύριο μέτοχο του Alpha με ποσοστό 50% συν δύο μετοχές, με την πλευρά Κοντομηνά να διατηρεί το υπόλοιπο.

Η συναλλαγή θα γίνει σε διαφορετικά στάδια, ενώ για στον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων κεντρικό ρόλο θα έχει η εταιρεία NEVINE Holdings Limited, μια νέα εταιρεία στην οποία συμμετοχή θα έχουν και οι δύο επιχειρηματικές πλευρές.

Συγκεκριμένα:

1. Η κατά 100% θυγατρική του ομίλου Motor Oil με την επωνυμία SEILA Enterprises Limited θα καταβάλει τίμημα 21,477 εκατ. ευρώ στην Alpha Media Group προκειμένου να αποκτήσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

2. Οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά θα προχωρήσoυν σε αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ υπέρ της εταιρείας NEVINE Holdings Limited μέσω της οποίας θα ασκείται ο έλεγχος και η διοίκηση των ΜΜΕ. Η εταιρεία SEILA (Βαρδινογιάννης) θα καταβάλει 11,523 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρεία Alpha Media Group (Κοντομηνάς) θα καταβάλει 11,477 εκατ. ευρώ.

3. Η κοινή εταιρεία NEVINE στη συνέχεια θα καταβάλει τα 23 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνει αύξηση κεφαλαίου των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (ALPHA TV), Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (Alpha 98,9 στην Αττική και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ (Apha 96,5 στην Θεσσαλονίκη).

4. Παράλληλα η πλευρά Κοντομηνά θα καταβάλει μέσω της εταιρείας Alpha Media Group Limited, άλλα 6,580 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν υφιστάμενες υποχρεώσεις της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών η εταιρεία NEVINE Holdings θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την πλευρά Βαρδινογιάννη καθώς η SEILA της Motor Oil θα έχει 1002 μετοχές (το 50,1%). Ωστόσο τα δικαιώματα ψήφου των δύο επιπλέον μετοχών θα τα ασκεί η πλευρά Κοντομηνά το ποσοστό της οποίας μέσω της Alpha Media Group θα διαμορφώνεται σε 49,9% με 998 μετοχές ή το 49,9%.

Μέτοχοι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα είναι:

- η ΝEVINE ΜΕ 50,1%

- η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση με 24,95% και η

- η SEILA Enterprises επίσης με 24,95%

Επίσης η  Η Nevine Holdings Limited θα κατέχει το 99,95% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε.

Η διοίκηση των εταιρειών Nevine Holdings Limited, Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε., Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε. θα ασκείται από κοινού αφενός από την Seilla Enterprises Limited και αφετέρου από την Alpha Media Group Limited και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της Alpha Media Group Limited στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την Seilla Enterprises Limited.

Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός από την Seilla Enterprises Limited και αφετέρου από την Alpha Media Group Limited και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.