Στα χέρια της κινεζικής Alibaba η γερμανική Data Artisans

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 16:04
-A +A
Στα χέρια της κινεζικής Alibaba η γερμανική Data Artisans

Ο κινεζικός όμιλος Alibaba Group Holding απέκτησε τη γερμανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Data Artisans, όπως ανακοίνωσε η νεοφυής εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας φέρεται να είναι γύρω στα 90 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη εξαγορά από κινεζική εταιρεία στον αναπτυσσόμενο τομέα νεοφυών εταιρειών του Βερολίνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Data Artisans Κώστας Τζούμας δήλωσε ότι η Alibaba θα επενδύσει επίσης ένα ποσό, το οποίο δεν έγινε γνωστό, στην εταιρεία για να αναπτύξει το λογισμικό Apache Flink που μπορεί να διεκπεραιώσει μεγάλους όγκους δεδομένων και για να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Το τίμημα της συμφωνίας φέρεται να είναι 90 εκατ. ευρώ σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Η Data Artisans αρνήθηκε να σχολιάσει το τίμημα της εξαγοράς.

Η Alibaba, η οποία ανταγωνίζεται με τον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com, ήταν πελάτης της Data Artisans από το 2016. Η γερμανική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2014, εξυπηρετεί επίσης πελάτες όπως η Netflix και η Uber.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα