Σημαντική υπερκάλυψη στο ομόλογο της Lamda, ισχυρή συμμετοχή από ιδιώτες

Σημαντική υπερκάλυψη στο ομόλογο της Lamda, ισχυρή συμμετοχή από ιδιώτες

Με απόλυτη επιτυχία, σημαντική υπερκάλυψη και ισχυρή συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών που – σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal – έφτανε από μόνη της να καλύψει όλη την έκδοση, «κλείνει» το ομόλογο των 320 εκατ. ευρώ της Lamda Development.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, που είδαν στο ομόλογο της Lamda Development και στο project του Ελληνικού, ένα εγχείρημα Εθνικής σημασίας σπεύδοντας να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο της απόδοσης θα διαμορφωθεί κοντά στο κατώτατο όριο (το εύρος είχε οριοθετηθεί μεταξύ 3,40% και 3,80%). Γύρω στις 19:00 μ.μ. σήμερα η εταιρεία θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Οδυσσέας Αθανασίου είχε τονίζει πως «θέλουμε στην επένδυση αυτή να μπει και ο μέσος Έλληνας επενδυτής, δηλαδή και επενδυτές από το retail και για το λόγο αυτό δεν εκδίδουμε ευρωομόλογο, αλλά εγχώριες ομολογίες χαμηλού ποσού».

Η διοίκηση λοιπόν ήθελε να δώσει την ευκαιρία και σε Έλληνες και γενικώς εγχώριους μικροεπενδυτές να συμμετάσχουν στο project του Ελληνικού, έστω με έμμεσο τρόπο, μέσω του ομολόγου και όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι το πέτυχε. 

Η Lamda Development βρίσκεται σε φάση έντονης κινητικότητας καθώς ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες και οι κατεδαφίσεις παλαιών κτηρίων, των οποίων η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου και η 2η έως το τέλος του 2020. Συνολικά, πρόκειται για 970 κτήρια. Εκκρεμεί ασφαλώς η κεντρική απόφαση – κορμός για όλο το έργο, που αφορά την η προσφυγή του ΣτΕ για την προσφυγή της Hard Rock και αναμένεται να εκδοθεί έως το Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε πως ο προγραμματισμός της Lamda Development ήταν η έκδοση να κατευθυνθεί κατά 70% (224.000 ομολογίες) σε ειδικούς επενδυτές και 30% (96.000 ομολογίες) σε ιδιώτες. Το ελάχιστο ποσό εγγραφής ήταν τα 1.000 ευρώ, η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών στο ελληνικό χρηματιστήριο θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουλίου.