Σημαντική πτώση στις μεταφορές για το υπόλοιπο του έτους αναμένει η Maersk

Σημαντική πτώση στις μεταφορές για το υπόλοιπο του έτους αναμένει η Maersk

Τον κώδωνα κινδύνου για δραματική μείωση της ζήτησης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων(container) τους προσεχείς μήνες κρούει o ναυτιλιακός κολοσσός AP Moller-Maersk, ενώ επικαλείται άνευ προηγουμένου αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στο παγκόσμιο εμπόριο.

H μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο, αναμένει μεν μια αύξηση της ζήτησης στο γ΄τρίμηνο, ωστόσο προειδοποιεί για "σημαντική πτώση" της μεταφορικής δραστηριότητας στο σύνολο του έτους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, τα αποτέλεσμα της Maersk ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε για το β΄τρίμηνο του 2020, παρά τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης του όγκου των μεταφορών στο β΄τρίμηνο, που οδήγησαν σε μείωση εσόδων κατά 6,5% (στα 9 δισ. δολ.) σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

H Maersk, η οποία μεταφέρει σχεδόν το 20% των εμπορευματοκιβωτίων, είχε δέσει σχεδόν το 10% της χωρητικότητας του στόλου της από τα τέλη Μαρτίου.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 427 εκατ. δολ. έναντι 141 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, έναντι προβλέψεων για 281 εκατ. δολ. σε έρευνα της FactSet. Η πτώση του όγκου φορτίου κινήθηκε στο 16%, εντός της πρόβλεψης της εταιρείας για μείωση 15%-18%.