Σε οριστική συμφωνία συγχώνευσης προχωρούν Roche Holding και Foundation Medicine

Σε οριστική συμφωνία συγχώνευσης προχωρούν Roche Holding και Foundation Medicine

Σε οριστική συμφωνία συγχώνευσης σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Roche Holding και η Foundation Medicine, κατά την οποία η πρώτη θα αποκτήσει το υπόλοιπο των μετοχών της Foundation Medicine έναντι του ποσού των 2,4 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, υποστηριζόμενη από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, θα κοστίσει 137 δολάρια ανά μετοχή – ένα premium 29 τοις εκατό για την τιμή κλεισίματος του FMI τη Δευτέρα - εκτιμώντας την εταιρεία που εδρεύει στο Cambridge της Μασαχουσέτης με 5,3 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία πρόκειται να «κλείσει» κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφεραν οι εταίροι την Τρίτη.

Η συμφωνία είναι η τελευταία στη σειρά εξαγορών της Roche, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία αντικαρκινικών φαρμάκων που επιδιώκει να αξιοποιήσει την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που αναπτύσσουν οι εταιρείες βιοτεχνολογίας για να οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη καθώς τα παλαιότερα φάρμακα έχουν «πληγεί» από τον ανταγωνισμό.

«Είναι σημαντικό για την ατομική στρατηγική μας στον υγειονομικό κλάδο, καθώς θεωρούμε ότι οι μοριακές γνώσεις και η ευρεία διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόσβαση σε νέες θεραπείες κατά του καρκίνου. Θα διατηρήσουμε την αυτονομία της FM ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουμε τις νέες θεραπείες, ενισχύοντας την πρόοδό τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Roche Pharmaceuticals, Ντάνιελ Ο'' Ντέι.