Σε κατάσταση συναγερμού ο Τουρισμός - Ανακοίνωση ΣΕΤΕ

Σε κατάσταση συναγερμού ο Τουρισμός - Ανακοίνωση ΣΕΤΕ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος, που δέχεται το ισχυρότερο χτύπημα μαζί με τις αερομεταφορές από οποιοδήποτε άλλο κλάδο, ενώ για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση Ευρώπης και Αμερικής, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό ευρύτερα!

Οι άνθρωποι του τουρισμού παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις καθώς το χτύπημα από τον κορονοϊό έρχεται ακριβώς πάνω στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως – λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης – προσπαθούν να διατηρούν την ψυχραιμία τους

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση, τις τράπεζες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Παράλληλα, σημειώνει πως η απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στον τουριστικό τομέα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απαιτείται ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπομονή και απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε τα μέτρα που προτείνει ο ΣΕΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα