ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Fourlis - Εγκαίνια σήμερα για το πρώτο IKEA πόλης στον Πειραιά

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Fourlis - Εγκαίνια σήμερα για το πρώτο IKEA πόλης στον Πειραιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης της Fourlis με την δημιουργία νέων καταστημάτων πόλης αλλά και μεσαίου μεγέθους στα όρια του αστικού ιστού, παρά την πανδημία. Σήμερα το άνοιγμα του πρώτου «μικρού» IKEA στον Πειραιά

Τις πύλες του ανοίγει, σήμερα το νέο κατάστημα IKEA στον Πειραιά, εγκαινιάζοντας την νέα μορφή καταστημάτων πόλης, του Ομίλου Φουρλής, ο οποίος συνεχίζει απρόσκοπτα, παρά την πανδημία το αναπτυξιακό του πλάνο.

Το νέο κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Γούναρη, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, σε τριώροφο κτίριο, και θα αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά καταστημάτων που έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα ανοίξουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σόφια.

Το άνοιγμα των νέων καταστημάτων πόλης ΙΚΕΑ αποτελεί ουσιαστικά την στρατηγική του ομίλου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων σε νέες περιοχές της χώρας αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων, όπου δεν υπήρχε παρουσία λόγω απουσίας χώρων.

Ωστόσο, το concept των καταστημάτων αυτών συμπληρώνουν και τα καταστήματα μεσαίου μεγέθους από 5.000 έως 10.000 τ.μ. τα οποία τοποθετούνται στα όρια του αστικού  ιστού. Το πρώτο τέτοιου τύπου κατάστημα άνοιξε το Φθινόπωρο του 2020 στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ τα επόμενα αφορούν τις πόλεις της Πάτρας και του Ηρακλείου.

Όσον αφορά τα καταστήματα πόλης, το μοντέλο που ακολουθείται αφορά την δημιουργία καταστημάτων επιφάνειας 1.000 έως 2.000 τ.μ. με περίπου 1.000 κωδικούς, στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Όσον αφορά στο κατάστημα της Σόφιας θα δημιουργηθεί στο Mall of Sofia στο κέντρο της πόλης και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021.

Θα αναπτύσσεται σε έκταση 1.200 τ.μ., και θα διαθέτει μία συλλογή από περισσότερα από 1.000 προϊόντα, αξεσουάρ και έπιπλα διαθέσιμα για άμεση αγορά, παραγγελία και παραλαβή από το συγκεκριμένο κατάστημα ή παραλαβή από το κέντρο συνεργατών ή μέσω παράδοσης στο σπίτι.

Ωστόσο και τα καταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα περιλαμβάνουν σχεδιαστικά τμήματα για την αγορά κουζίνας και ντουλάπας, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα παραγγελιών προϊόντων μεγαλύτερου μεγέθους. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν και εστιατόρια με γεύματα και προϊόντα ΙΚΕΑ. 

Τα μεσαίου μεγέθους ακίνητα  ανακοινώθηκε ότι το πρώτο θα ανοίξει και το επόμενο στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στο αεροδρόμιο.

Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 8 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και δύο στη Βουλγαρία. Επίσης λειτουργούν 9 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ. Έξι από αυτά στην Ελλάδα, δύο στην Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της ΙΚΕΑ (e-commerce) αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και στις τρείς χώρες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στη λιανική αθλητικών ειδών (INTERSPORT & THE ATHLETE’S FOOT ο  Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 139 καταστήματα με το δίκτυο καταστημάτων Intersport να αποτελείται από 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 34 στη Ρουμανία, 20 στην Τουρκία, 9 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο.

Αντιστοίχως λειτουργούν 14 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.