Σε ελεύθερη πτώση τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole

Σε ελεύθερη πτώση τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole

Πτώση κατά 67% ανακοίνωσε στα καθαρά κέρδη της η Credit Agricole για το δ΄ τρίμηνο, καθώς υπήρξε σημαντική απομείωση του βραχίονα λιανικής στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η γαλλική τράπεζα, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 67%, στα 291 εκατ. ευρώ στο δ'' τρίμηνο του 2016, έναντι 882 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές ανέμεναν μεν μειωμένα κέρδη ωστόσο οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 301 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 7%, φτάνοντας τα 4,58 δισ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο τρίμηνο η Credit Agricole κατέγραψε απομείωση 491 εκατ. ευρώ στην τράπεζα λιανικής LCL, η οποία, όμως, είδε αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη, σε 136 εκατ. ευρώ, ωθούμενη από τη ζήτηση για νέα δάνεια.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole από την εταιρική και την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν στα 271 εκατ. ευρώ από 76 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, λόγω της τόνωσης στις αγορές μεγάλης μεταβλητότητας.

Στον τομέα των ασφαλειών και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, κατέγραψε άνοδο καθαρών κερδών 14%, φτάνοντας τα 448 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη από τον τομέα εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15% στα 170 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, τα καθαρά κέρδη της διεθνούς μονάδας λιανικής τραπεζικής, η οποία περιλαμβάνει την Ιταλία, την Πολωνία και την Αίγυπτο υποχώρησαν κατά 38% στα 24 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει στους μετόχους μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή για το 2016.