Σε δραστική αναδιάρθρωση προχωρά η Toshiba

Σε δραστική αναδιάρθρωση προχωρά η Toshiba

Ζημιές 550 δισ. γεν (4,5 δισ. δολαρίων) περιμένει να εμφανίσει η Toshiba Corp. στο σύνολο της ετήσιας χρήσης, που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2016, οδηγώντας την σε περικοπές ή μετακινήσεις 6.800 υπαλλήλων στις καταναλωτικές δραστηριότητες στον απόηχο ενός λογιστικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το marketwatch, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συρρικνώσει δραστικά τις ζημιογόνες δραστηριότητες της τηλεόρασης, καταργώντας 3.700 θέσεις εργασίας στον κλάδο αυτό ή περίπου το 80% του συνολικού εργατικού δυναμικού, ενώ θα προχωρήσει και στη διακοπή της λειτουργίας μια μονάδας στην Ινδονησία.

Παράλληλα, θα αναζητήσει αγοραστές για το πλειοψηφικό μερίδιο στις δραστηριότητες υγείας.

Η εύρεση ενός πλειοψηφικού ιδιοκτήτη που μπορεί να επενδύσει επιθετικά «θα μεγιστοποιήσει την αξία και για την εταιρεία και για τους πελάτες και θα επιτρέψει στις δραστηριότητές αυτές να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους στο μέγιστο δυνατό», αναφέρει η Toshiba σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου παραιτήθηκε τον Ιούλιο, έπειτα από την παραδοχή της εταιρείας ότι είχε υπερεκτιμήσει τα κέρδη πάνω από 150 δισ. γεν σε διάστημα επτά ετών. Από τότε, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει κάνει «βουτιά».

Σήμερα, η μετοχή έκλεισε με απώλειες 9,8% στα 255 γεν, έχοντας χάσει πάνω από την μισή της αξίας από το Μάρτιο και έπειτα.