Προσφορά $36 δισ. για το LSE από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Προσφορά $36 δισ. για το LSE από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Προσφορά - έκπληξη ύψους 36,6 δισ. δολαρίων (£32 δισ.) για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange) κατέθεσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να μην προχωρήσει η συμφωνία του LSE με την Refinitiv.

Ειδικότερα, το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (HKEX) προσφέρει 20,45 λίρες ανά μετοχή σε μετρητά και 2.495 νέες μετοχές του HKEX, που αποτιμούν τη μετοχή του LSE στις £83,61.

Πρόκειται για ένα premium 23% στην τιμή κλεισίματος του LSE την Τρίτη. Οι μετοχές του LSE ενισχύθηκαν περισσότερο από 7% στις £73 μετά την ανακοίνωση της προσφοράς.

«Η συνένωση του HKEX και του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου θα επαναπροσδιορίσουν τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Charles Li, διευθύνων σύμβουλος του HKEX.

«Και οι δύο επιχειρήσεις έχουν δυνατό όνομα, οικονομική ισχύ και αποδεδειγμένη ανάπτυξη. Μαζί, θα συνδέσουμε την Ανατολή και τη Δύση, θα είμαστε πιο διαφοροποιημένοι και θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μεγαλύτερη καινοτομία, διαχείριση κινδύνων και ευκαιρίες συναλλαγών».

Σύμφωνα με τους FT, το LSE δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

 

Σημειώνεται πως προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία είναι η απόρριψη της συμφωνίας του LSE για εξαγορά της Refinitiv είτε μέσω απόρριψης από τους μετόχους της LSE είτε να τερματιστεί η διαπραγμάτευση.

Το LSE έχει καταθέσει προσφορά ύψους 27 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Refinitiv, η οποία ανήκει στην Blackstone και στην Thomson Reuters TRI.