Προ των πυλών γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου
Χ. Σταϊκούρας για πληγείσες επιχειρήσεις

Προ των πυλών γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου

Στη γενναία, όπως τη χαρακτήρισε, μείωση προκαταβολή φόρου στις πληγείσες επιχειρήσεις στάθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή. Το εν λόγω μέτρο, μάλιστα, θα ανακοινωθεί σύντομα από το κυβερνητικό επιτελείο και θα προσβλέπει στη μείωση των βαρών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η χώρα από το φθινόπωρο, με βάση το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποφασίστηκε, θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες για να δημιουργήσει πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά με νέες στρατηγικές δομικής βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Το σύνολο των κυβερνητικών παρεμβάσεων που ξεδιπλώθηκε σε τέσσερις φάσεις εκτιμάται σήμερα σε 24 δις ευρώ», είπε και εξήγησε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις δημοσιονομικές αλλά και ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Όπως εξήγγειλε έχουν διασφαλιστεί όλα τα «αναγκαία καύσιμα» και επιπλέον ξεκαθάρισε πως «διαχειριζόμαστε με προνοητικότητα και σύνεση τους εγχώριους πόρους, αξιοποιούμε πλήρως τα περιθώρια δημοσιονομικής ευελιξίας».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Ε.Ε. για την στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών, μίλησε για μια πρόταση αναπτυξιακή, ευέλικτη, η οποία «δίνει τη δυνατότητα της ιδιοκτησίας των πολιτικών σε κάθε χώρα». Επανέλαβε, δε, την κυβερνητική φιλοσοφία για σύνεση και υπευθυνότητα στην διαχείριση αυτών των κονδυλίων ώστε αυτά να αξιοποιηθούν κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Ασκώντας κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι από την στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν «ποσοτικοποιεί» την ύφεση, το πρόγραμμά της είναι στον αέρα. «Αφού εσείς στην αξιωματική αντιπολίτευση ξέρετε τα πάντα, άσχετα αν πέσατε έξω τα προηγούμενα χρόνια, μπορείτε να μας πείτε πόσο θα είναι η ύφεση; Αφού δεν μας λέτε πόσο υπολογίζετε την ύφεση μιλάμε για ένα πρόγραμμα στον αέρα», είπε με νόημα.

Ενώ καταλόγισε ουσιαστικά πλειοδοσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας. «Υπάρχουν πολιτικές το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες συμφωνούμε αφού είδη τις υλοποιούμε. Ενθαρρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική της κυβέρνησης να βγαίνει στις αγορές σωστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την αύξηση της έκδοσης εντόκων γραμματίων όπως με επιτυχία κάνει η σημερινή κυβέρνηση με κόστος δανεισμού χαμηλότερο αυτού τις προηγούμενες διακυβέρνησης συμφωνούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης να αναστείλει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων περιορίζοντας την αρχική μαξιμαλιστική του θέση . Σωστά Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει την προκαταβολή φόρου άσχετα αν την είχε ξεχάσει στο πρώτο κείμενο στο πρώτο πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ορθή επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση αν και το είχε ξεχάσει στο πρώτο πρόγραμμα», σημείωσε.