Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Creta Farms

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την Creta Farms

Προχωρούν οι διαδικασίες για να δοθεί μια λύση στον «γόρδιο δεσμό» του τρόπου διάσωσης της Creta Farms, καθώς φαίνεται πως με την ψήφο των τραπεζών -που θα επιλέξουν τον επενδυτή στη σημερινή γενική συνέλευση- θα εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, χωρίς να υπάρξει κάποιος εντολοδόχος.

Πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να έχουν καταλήξει στις μεταξύ τους συζητήσεις για τον επενδυτή, οπότε αναμένονται τα αποτελέσματα της σημερινής γενικής συνέλευσης στο Ρέθυμνο για να έχουμε τις οριστικές αποφάσεις.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα την εταιρεία και κάθε ημέρα καθυστέρησης «ακυρώνει» το brand ολοένα και περισσότερο, καθώς οι διαδικασίες εξυγίανσης ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, ενώ πλέον έχουν ξεπεραστεί και τα χρονοδιαγράμματα που αρχικώς είχαν δοθεί.

Χθες οι τράπεζες μετά από μεγάλη συνεδρίαση αποφάσισαν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου επί του σχεδίου εξυγίανσης και να μην πάνε στη λύση του εντολοδόχου, ενώ η γενική συνέλευση θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες. Άλλωστε, εξ αρχής και ο ενδιαφερόμενος ως επικρατέστερος επενδυτής είχε ταχθεί κατά της λύσης του εντολοδόχου.

Στόχος είναι η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β&δ της προπτωχευτικής διαδικασίας να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. Πλέον τα βασικά βήματα που περιλαμβάνει η διαδικασία που φέρεται ότι προκρίνεται θέλουν αρχικά τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου στη σημερινή γενική συνέλευση, στην οποία αν δεν υπάρξει απαρτία, θα γίνει νέα επαναληπτική στις 31 Ιανουαρίου.

Κατόπιν, το νέο δ.σ. θα υπογράψει την συμφωνία εξυγίανσης, η οποία μετά θα τεθεί στους μετόχους για έγκριση σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση. Πάντως, το ενδιαφέρον για σήμερα εστιάζεται στα πρόσωπα που θα προταθούν από τις τράπεζες για το διοικητικό συμβούλιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.